Autor |
Wiadomość |
tomasz2012
|
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 15:42
Temat postu : wentylacja mechaniczna
|
 |
|
Czesc, mam pytanie czy ktos z was ma wentylacje mechaniczna i jak sie sprawdza ? bardzo jestem ciekawy bo chcialbym taka zastosowac u siebie , za info dziekuje. Dobry lot |
|
|
|
|
 |
lecbar
|
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 19:22
Temat postu : wentylacja mechaniczna
|
 |
|
Witam ja mam wentylacje mechaniczna wentylator jest usytuowany w oknie Tojest dobre przy sprzatanie natomiast wlaczanie czasowe troche stresuje golebie ajak sie wchodzi do golebnika a właczy sie wentylator jest przeciag wyniki w lotach spadły szkoda pisac |
|
|
|
|
 |
szpak123
|
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 23:33
Temat postu :
|
 |
|
legbar-kolego przeciąg |
Ostatnio zmieniony przez szpak123 dnia Pon Mar 10, 2014 22:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacek333
|
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 12:19
Temat postu : wentylacja
|
 |
|
Witam kolegę wentylacja to siatka i wyciągi okna i woliera natura !.
Przeciągi bardzo szkodą szkoda ptaków bo wszystko przekłada się na wynik. '''''''''' lecbar 'przeciągi jak ustaniesz w gołębniku nie możne być kolego tobie zimno w nogi bo od razu będziesz miał chore ptaki.
Zima lato mam wszystko otwarte ptaki nie chorują śniegu napada woda zamarza a ptaki są zdrowe . |
|
|
|
|
 |
podasek
|
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 19:09
Temat postu :
|
 |
|
jacku uwielbiam twoje merytoryczne wpisy:) przeciągi sprawa znana ok:)... a jak będzie zimno w głowę to dobrze bo widzę, że jak w nogi to Ľle:)?.....Jacku mi często zimno w tzw. pupę jak się zasiedzę....stosowałem podgrzewacz do wody ale nie zdaje egzaminu:) pozdro |
|
|
|
|
 |
kolub
|
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 20:48
Temat postu :
|
 |
|
jacek333 podzielam twoją opinie u mnie też woda zamarza ale zima nie zima ptaki nigdy mi nie chorowały |
|
|
|
|
 |
seba_1985
|
Wysłany: Pon Sty 27, 2014 7:47
Temat postu :
|
 |
|
Jak dla mnie nie ma problemu z wentylacją mechaniczną po przez wentylator. Tzn gdy używamy go w okresie gdy gołębie wyrzucamy z gołębnika na oblot i nie mamy w gniazdach młodych. Gołębnik pusty wietrzymy jak chcemy. A co do okresu gdy siedzą w gołębniku jeśli nie ma woliery kratka przy podłodze najlepiej z cienkiej siatki, a u góry przy suficie montujemy komin. Koniec można nawet u góry w ścianie nie trzeba na suficie po prostu ruła pcv z daszkiem w kaształcie litery L. |
|
|
|
|
 |
lubega
|
Wysłany: Pią Maj 02, 2014 17:11
Temat postu :
|
 |
|
Witam,
Jeżeli chodzi o wentylacje mechaniczna to polecam z odzyskiem( z zastosowaniem rekuperatora).
Gwarantuje to stały dopływ powietrza świeżego, wbrew pozorom jest bardzo cicha i jest energooszczędna. Szacunkowo- zmniejszenie rachunków za ogrzewanie nawet do 40%!
Ważny przy takiej instalacji jest dobór odpowiedniego rekuperatora.
Polecam stronę Eco Comfortu.
http://www.ecocomfort.pl/jaki-wybra-rekuperator
Jasno i przejrzyście o tym co jest istotne.
Sam na własnej skórze przetestowałem tą firmę i z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że są godni polecenia.
Szybki kontakt, ekspresowa wycena i fachowy montaż. |
|
|
|
|
 |
Leszek1982r
|
Wysłany: Wto Maj 13, 2014 9:25
Temat postu :
|
 |
|
lubega napisał: | Witam,
Jeżeli chodzi o wentylacje mechaniczna to polecam z odzyskiem( z zastosowaniem rekuperatora).
Gwarantuje to stały dopływ powietrza świeżego, wbrew pozorom jest bardzo cicha i jest energooszczędna. Szacunkowo- zmniejszenie rachunków za ogrzewanie nawet do 40%!
Ważny przy takiej instalacji jest dobór odpowiedniego rekuperatora.
Polecam stronę Eco Comfortu.
http://www.ecocomfort.pl/jaki-wybra-rekuperator
Jasno i przejrzyście o tym co jest istotne.
Sam na własnej skórze przetestowałem tą firmę i z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić, że są godni polecenia.
Szybki kontakt, ekspresowa wycena i fachowy montaż. |
A jaka jest cena takiego rekuperatora?
śruby klapy zwrotne |
|
|
|
|
 |
jasio112
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2014 7:54
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
jusar
|
Wysłany: Sro Mar 11, 2015 13:43
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
merinos
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2015 13:24
Temat postu :
|
 |
|
Ja tam montowałem wentylację mechaniczną firmy http://www.brookvent.pl/ jestem bardzo zadowolony. Nie wiem jak mogłem bez niej funkcjonować. |
|
|
|
|
 |
angela23
|
Wysłany: Wto Gru 22, 2015 15:20
Temat postu :
|
 |
|
Fajna sprawa. |
|
|
|
|
 |
jasio112
|
Wysłany: Pon Sie 29, 2016 8:51
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
Mat11
|
Wysłany: Sro Wrz 07, 2016 13:31
Temat postu :
|
 |
|
Do skutecznej i oszczędnej wentylacji możesz potrzebować taniego opału. W tym celu proponuje zapytać wielu dostawców przez serwis zakupowy gielda-paliw.com o cenę wybranego paliwa. Na dzień dzisiejszy tani opał to ekogroszek jest w promocyjnych cenach, bo mam już po sezonie |
|
|
|
|
 |
|