|
 |
Autor |
Wiadomość |
majka.wch
|
Wysłany: Pon Sie 26, 2019 22:22
Temat postu : Zagubiony gołąb
|
 |
|
Witam serdecznie, jestem mieszkanka starych Bogaczowic woj. Dolnośląskie, okolice Wałbrzycha. Bardzo często zagubione gołębie ładują u Nas na podwórku i zazwyczaj odczytujemy ich obrączki kontaktując się z właściciele, jednak dzisiaj, zagościł u Nas czarny gołąb, z białymi lotkami który niestety nie daje się złapać w celu odczytania numeru. Mam jedynie jego zdjęcie, którego nie mogę dodać na forumz poziomu telefonu. jeżeli opis pasuje proszę o kontakt tel: 602 754 726 podeśle zdjęcia :) [/quote] |
|
|
|
|
 |
wkic
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2019 19:11
Temat postu :
|
 |
|
Daj mu jesc i pic sam powinniec odleciec do domu.
Wlasciciel na niego czeka. |
|
|
|
|
 |
Alan
|
Wysłany: Sro Sie 28, 2019 18:16
Temat postu :
|
 |
|
Witam, przyleciał do mnie gołąb ma obrączke z num. Pl 19 Derby i 4 cyfrowy numer. Gołąb wygląda jak po jakichś przejściach jedna nogę ma uszkodzona słabo lata właściwie to jest w stanie polecieć Góra 2 może 3m. Dałem mu wody i ziarna które myślałem że powinien jeść czyli kasze gryczana i ziarno słonecznika. Zgłosiłem go w systemie zagubionych gołębi. Ale Pani z pierwszego posta pisała że jakoś się kontaktuje z właścicielem, chciałbym się dowiedzieć jak znaleźć właściciela po numerze gołębia. Nie chcę zbyt długo tego gołębia trzymać. Nie mam pojęcia jak z nim postępować, narazie schowalem go do garażu na noc żeby go co w nocy nie zaatakował (na wsi pod miastem sporo jest dzikich psów co ludzie na wakacje wyrzucają).
Gołąb jest we wsi Łazany gmina Biskupice Wj. Małopolskie.
Liczę też na pomoc jak z nim postępować. |
|
|
|
|
 |
Chodowca442
|
Wysłany: Sro Sie 28, 2019 18:40
Temat postu :
|
 |
|
Alan napisał: | Witam, przyleciał do mnie gołąb ma obrączke z num. Pl 19 Derby i 4 cyfrowy numer. Gołąb wygląda jak po jakichś przejściach jedna nogę ma uszkodzona słabo lata właściwie to jest w stanie polecieć Góra 2 może 3m. Dałem mu wody i ziarna które myślałem że powinien jeść czyli kasze gryczana i ziarno słonecznika. Zgłosiłem go w systemie zagubionych gołębi. Ale Pani z pierwszego posta pisała że jakoś się kontaktuje z właścicielem, chciałbym się dowiedzieć jak znaleźć właściciela po numerze gołębia. Nie chcę zbyt długo tego gołębia trzymać. Nie mam pojęcia jak z nim postępować, narazie schowalem go do garażu na noc żeby go co w nocy nie zaatakował (na wsi pod miastem sporo jest dzikich psów co ludzie na wakacje wyrzucają).
Gołąb jest we wsi Łazany gmina Biskupice Wj. Małopolskie.
Liczę też na pomoc jak z nim postępować. |
Być może że drasnoł go rudy t.zn. jastrząb.
Dobrze by było gdybyś podał te 4 cyfry wtedy będzie większa szansa na ustalenie właściciela. |
|
|
|
|
 |
Alan
|
Wysłany: Sro Sie 28, 2019 20:17
Temat postu :
|
 |
|
Ok on ma numer 984707. Proszę o pomoc a tak na marginesie co oznacz słowo Derby? Z ciekawości pytam. |
|
|
|
|
 |
tedy
|
Wysłany: Czw Sie 29, 2019 19:49
Temat postu :
|
 |
|
|
 |
ARTURO
|
Wysłany: Czw Sie 29, 2019 20:28
Temat postu :
|
 |
|
Kolego Tedy dziękuję jako hodowca za profesjonalne podejście do tematu.
Nawet moder by tego tak przejrzyście nie wyjaśnił.
Szacun
Arturo |
|
|
|
|
 |
|
|