|
 |
| Autor |
Wiadomość |
daro0344
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 19:37
Temat postu : PROSZE O POMOC BLAGAM-CZEKAM
|
 |
|
Witam wszystkich milosnikow golebi pocztowych. Chcialbym zaczerpnac troche wiedzy bo mam problem. Lotuje od 12 lat. I mam proble z dwiema samiczkami. Samiczki sie swietnie spisywaly na lotach. A teraz wyglada to tak. Ze samiczki maja zwieszone jedna strone skrzydla i niemoga latac. Spotkalem sie z tym pierwszy raz-do tej pory niemialem takich problemow.Tak jak by je zlapal paraliz. Myslalem ze to sa poczatki salmonelli stawowej. Wiec przeprowadzilem kuracje-salmonellamix. Golebie byly odrobaczone i sa zadbane. Golebnik drewniany sterylny-sprzatane bardzo czesto.Przez okres zimowy golebie dostawaly herbatki ziolowe i warzywne.Dostawaly zapobiegawczo ''Enrobioflox 10'' na e-coli. Teraz dostaly kuracje na zolty gozek-ronidazol.Niewiem co jest grane i szukam POMOCY w tej sprawie. Golebie dogladam codziennie. Te samiczki jedna jest z roku 2001- wgrala maraton w roku 2004 a druga z 2005r z dobrych golebi. Zeby niemialy duzego znaczenia dla mnie to bym sie bez wachania pozbyl. Ale te samiczki duzo wniosly do mojesj hodowli. :!: POZDRAWIAM WSZYSTKICH. DARO |
|
|
|
|
|
 |
orion
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2010 21:23
Temat postu :
|
 |
|
Podaj amoxicillinum 10% powinno pomóc. Według mnie nie jest to salmonella. |
|
|
|
|
|
 |
witek17
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 0:15
Temat postu :
|
 |
|
daj im Pyralginu (w odpowiedniej proporcji do stosunku ciężaru ciała gołębia/człowieka) i 1/10 tabletki witaminy B1 (tej 3 mg) |
|
|
|
|
|
 |
Kazimierz 411
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 18:53
Temat postu :
|
 |
|
|
|
 |
roman123
|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 8:16
Temat postu :
|
 |
|
Kolego daro0344 widzę, że dbasz o gołębie. Zauważyłem też, że robisz to z przesadą, mylisz czystość ze sterylnością. Gołębnik czysty to nie sterylny.
Ja ten sam problem przerabiałem kilka lat temu. |
|
|
|
|
|
 |
b123
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 19:00
Temat postu : prosze o pomoc blagam czekam
|
 |
|
podaj przez 5 dni b kompleks witamina ta w moim przypadku podobnym jak u ciebie w 100%pomogla zarzegnola problem moje 2 samiczki terz uczestniczyly w dlugich lotah powod to ze byly polotach zamkniete i zanik miesni to nie salmonelka jezeli niema innyh objawow zobacz na kal.pozdrawiam .b123 |
|
|
|
|
|
 |
Łukasz De Klak
|
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 19:54
Temat postu : Re: prosze o pomoc blagam czekam
|
 |
|
powod to ze byly polotach zamkniete i zanik miesni to nie salmonelka
tak właśnie się dzieje sam tego doświadczyłem gołębiem przeszło z czasem po podaniu odpowiednich środków |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|