Forum PZHGP
FAQ FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Użytkownicy Profil Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj
Obecny czas to Pon Kwi 06, 2020 1:03 Zobacz posty bez odpowiedzi
wymiana bateri w zegarze unikon
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
pitbull12




Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 3
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 10:02
PostTemat postu : wymiana bateri w zegarze unikon
Odpowiedz z cytatem

Witam mam takie małe pytanko 5lat ttemu jak kupowałem zegar unikon oddawałem go do sprawdzenia i wymiany bateri. I Teraz właśnie chciał bym jeszcze raz ją wymienić i czy po wymianie nie stracę żadnych danych itp .
Proszę o odpowiedĽ. z góry dzięki
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
mada196




Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 62
Skąd: kraków
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 12:18
PostTemat postu : wymiana bateri
Odpowiedz z cytatem

Dlaczego chcesz wymieniać baterie po 5 latach? Ja mam Unikona od 2000r po 11 latach po 2 locie zaczął wyświetlać się komunikat" bateria do wymiany" zadzwoniłem do dystrybutora powiedział że spokojnie cały sezon mogę lotować.Tyle że po kazdym włączeniu trzeba było odczekać ze dwie minuty jak podładuje baterie .Po lotach młodych oddałęm do wymiany koszt 80 zł.

_________________
mada196
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćNumer GG Powrót do góry
muszka




Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 32
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 12:34
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Bateria jest do podtrzymania czasu w zegarze,chyba że jak w Balkonie że jak bateria pada to nic nie zrobisz i lot w plecy.W AMC -ESK baterie sam wymienisz. U :lol:
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
pitbull12




Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 3
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 13:24
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Dzięki wielkie za odpowiedĽ Pozdro
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
0449




Dołączył: 29 Mar 2013
Posty: 608
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 19:31
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Muszka co ty gadasz za glupoty!!! Bateria w srodku odpowiada za podtrzymanie calego systemu zegara i pamieci...dlatego mozna go tylko wymienic w serwisie bo serwis na nowo wgrywa oprogramowanie i dane hodowcy...na upartego by mozna bylo samemu ale to duzo zabawy ze zgrywaniem softu i pozniej znowu go wgrywanie lepiej oddac do serwisu
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
muszka




Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 32
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 20:08
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

0449 nie wiem jaki masz system ,ale pewnie taki co robi pieniążki dla swojej firmy za wymianę bateria.Nie gniewem się ale jestem dystrybutorem pewnej firmy i wiem ns jakiej zasadzie działa system.Pozdrawiam. :wink:
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
0449




Dołączył: 29 Mar 2013
Posty: 608
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 20:31
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

kazdy zegar lotowy kazdy laptop czy komputer ma ta baterie..ona utrzymuje pamiec systemu operacyjnego oraz dane gdy ja odlaczysz automatycznie kasujesz caly system ona znajduje sie w srodku urzadzenia i ma wielkosc guzika duzego...w taurisach sa dwa rodzaje jedna do wlasnie potrzymania systemu drugie chyba paluszki do drukowania i sprawdzania danych bez koniecznosci podlaczania do pradu ...unikon ma tylko ta systemowa..z tego co piszesz to mozesz byc dystrybutorem zabawek dla dzieci bez zlosliwosci poczytaj troszke o tym zanim cos napiszesz
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
muszka




Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 32
WysłanyWysłany: Nie Sty 05, 2014 21:32
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Kolego wypieła mi się w 2013roku bateria i był tam tylko komunikat o bateria,widziałem ją z powrotem i po potpienciu do prądu system pracował normalnie tyko czas był 00,01,ale zegar sat. ustawił i było ok.Zadzwoniłem do producenta i wyjaśnił mi co tobie napisałem.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
pitbull12




Dołączył: 05 Sty 2014
Posty: 3
WysłanyWysłany: Wto Sty 07, 2014 17:42
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Z tego co ja wiem to taka mała bateria w komputerach oraz laptopach służy do zapamiętywania ustawień BIOSU lub CMOS czy jakoś tak ....
Wiec to co napisał 0449 zgadza sie ..
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:    
Zobacz poprzedni temat Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css