Forum PZHGP
FAQ FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Użytkownicy Profil Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj
Obecny czas to Czw Gru 14, 2017 13:11 Zobacz posty bez odpowiedzi
Vizion
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
grześ




Dołączył: 03 Mar 2012
Posty: 526
WysłanyWysłany: Sro Lis 15, 2017 18:02
PostTemat postu : Vizion
Odpowiedz z cytatem

Witam.Panowie mam zamiar zakupić viziona,czy z kusić się na używany czy ciut dołożyć i zakupić nowy?Co doradzicie?
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
cynik




Dołączył: 07 Sty 2014
Posty: 279
Skąd: Okr. Warszawa
WysłanyWysłany: Sro Lis 15, 2017 19:34
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Do lotów jest jeszcze trochę czasu. Możesz "dozbierać" i kupić nowy. Na pewno będzie trochę lepszy no i z gwarancją.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
ireneusz-74




Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 107
WysłanyWysłany: Sro Lis 15, 2017 19:54
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

z tym lepszy to bym mocno polemizował,popytaj hodowców którzy kupili zegary z 2016r i nowsze z najnowszym softem,to ci na pewno powiedzą który jest lepszy.Ale każdy swój rozum ma i niech robi jak uważa.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
mirek2001




Dołączył: 28 Wrz 2014
Posty: 1759
Skąd: Mazowsze
WysłanyWysłany: Sro Lis 15, 2017 20:06
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Irek ma rację ja kupiłem uzywke i trzeci sezon nie wiem co to zegar .Raz tylko mi jednego młodego przemylil ale to 11czy 12 siodło na raz i był straszny kocioł.

_________________
Dążenie do prawdy jest cnotą :)
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
kowalmm




Dołączył: 04 Sty 2016
Posty: 215
WysłanyWysłany: Sro Lis 15, 2017 20:44
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Irek możesz rozwinąć temat z tym nowym softem.Zamierzałem sobie teraz po sezonie zmienić na nowy.Chętnie jednak dowiem się jest z nim nie tak.
Ja wiem tylko o jednej lepszej rzeczy którą daje nowy soft.A mianowicie na wydruku listy zegarowej drukuje się przy każdej pozycji gołębia kolejność jego koszowania.Więc oszczędza to czas przy odchaczaniu gołębi typowanych,bez potrzeby wyciągania listy startowej.Ale jeśli są jakieś wady chętnie się dowiem. Aczkolwiek nie słyszałem by któryś z kolegów nażekał na te z nowym softem
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Piotrek0171




Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 1354
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 7:49
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

roznica jest taka glownie, ze te z nowym programem przyjmuja tylko nowe obraczki elektroniczne viziona, byl u mnie przed lotami mlodych kolega, robilismy przyporzadkowanie, braklo mu 3 tipesow, niestety moje stare, ktore chcialem mu zaoferowac nie mogly byc przyporzadkowane
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
kkscy




Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 1219
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 9:14
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Piotrek0171 napisał:
roznica jest taka glownie, ze te z nowym programem przyjmuja tylko nowe obraczki elektroniczne viziona, byl u mnie przed lotami mlodych kolega, robilismy przyporzadkowanie, braklo mu 3 tipesow, niestety moje stare, ktore chcialem mu zaoferowac nie mogly byc przyporzadkowane


Potwierdzam to co pisze Piotrek.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
grześ




Dołączył: 03 Mar 2012
Posty: 526
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 11:22
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Witam.Ale raz użyty nowy tipes Pro v10 na innym vizionie będe mógł przy porządkować na swoim nowym? Czy tylko za każdym razem nówka ze sklepu?
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
bogdan1111




Dołączył: 15 Sty 2017
Posty: 197
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 11:43
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Witam ja kupiłem uzywany Vizion ViP z anteną premium 4 pol z 2010 r mam go już 6 lat i nigdy nie miałem kłopotów z tipesami jakimi kolwiek starymi czy nowymi tipesami nawet odczytuje inne tipesy innej marki wymieniłem tylko baterię po 5 Lat za 15 zeta w Polmarku i nie zamienił bym go na inny zegar firmy zachodniej jest rewelacyjny mimo że był używany i kupiłem go dużo taniej warto się zastanowić czy kupować nowy ?? ale to wybór każdego ,Pozdrawiam
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
mario1111




Dołączył: 24 Sty 2015
Posty: 1335
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 12:01
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Panowie to nie zależy od zegara tylko od programu: na 4,7 można zapomnieć o chińskich i starych tipesach nie wspominając o innych markach - działają tylko nowe V10.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
bogdan1111




Dołączył: 15 Sty 2017
Posty: 197
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 12:15
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

mario1111 to tym bardziej trzeba się zastanowić nad zakupem nowego zegara Vizion z nowym oprogramowaniem :(
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Piotrek0171




Dołączył: 24 Wrz 2007
Posty: 1354
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 12:18
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

kolego mario, mowa wlasnie o programie, w przypadku takim jak opisalem wyzej tworzy sie problem, no ale wszystko jest do zaplanowania
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
wieslaw.puchalski




Dołączył: 13 Mar 2016
Posty: 376
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 12:32
PostTemat postu : V I Z I O N
Odpowiedz z cytatem

Szanowni Koledzy.....ja mam viziona od 2007 roku i na żaden inny się nie zamienię,więc całkowicie podpisuję się pod postem Kolegi bogdan 1111.Prosty,łatwy w obsłudze,a przede wszystkim POLSKI.Wymiana baterii,czy kontrola anten nie nastręcza żadnych trudności,to groszowe sprawy,nie tułamy się po dilerach,a sprawy są załatwiane w Żabnie.Jak czytam co to w innych systemach kosztuje,to poraża,i zawrót głowy pewny co producenci żądają.Tę podłość to bezwzględnie należałoby ukrócić.Ale koszt wszystkich obrączek ( TIPESÓW )powinien być zdecydowanie tańszy,i wtedy nie byłoby pokątnych zakupów,i radykalne zmniejszenie dochodów łapaczy.Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim użytkownikom viziona takiego bezawaryjnego zegara jakiego ja mam.Z szacunkiem i poważaniem Wiesław Puchalski z oddziału 0100 Ostrów Wielkopolski.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
lotnikmax




Dołączył: 19 Sty 2017
Posty: 14
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 14:45
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

W nowych softach vizionach działają obrączki elektroniczne V10 zakupione po roku 2015, obrączki v10 z przed 2015r można przekodować i też bedą działać na nowym zegarze tylko trzeba wysłać i zapłacic z tego co pamietam 30gr od sztuki plus wysyłka. grześ
Cytat:
Witam.Ale raz użyty nowy tipes Pro v10 na innym vizionie będe mógł przy porządkować na swoim nowym? Czy tylko za każdym razem nówka ze sklepu?
bedziesz mógł przyporządkować na swoim nowym, nie musi być nówka. Zabezpieczyli tylko że by ludzie nie kupowali zamienników innych firm bo kasa uciekała.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
ireneusz-74




Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 107
WysłanyWysłany: Czw Lis 16, 2017 14:50
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

tak jak poprzednicy,napisali nowy soft przyjmuje tylko nowe tipesy nigdy nie przyporządkowane jest to niestety dodatkowy koszt i to nie mały( 6,00zł )gdzie na starym sofcie spokojnie wchodzą tipesy z innych zegarów np benzing,amc, itp które można kupić po 4 zł lub podróby od chińczyka po 4 zł.
Jedynym plusem jest pokazywany stan naładowania baterii. Kolego kowalmm co do typowania to wystarczy w planie lotu wpisać przy każdym locie ile gołębi typujesz i pierwsze będą się drukowały z gwiazdką.
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:    
Zobacz poprzedni temat Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css