|
 |
Autor |
Wiadomość |
hodowca 2014
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2019 16:10
Temat postu : Metoda lotowania
|
 |
|
Witam hodowców
Ze względu na błędy popełnione w tamtym sezonie i utratę praktycznie wszystkich rocznych samców obecnie mam do lotu 30 samic i 20 samców. Plan był taki żeby cały sezon lecieć z gniazda (bo gdybyśmy w trakcie sezonu nie przeszli na wdowienstwo zapewne stan teraz byłby wyrownany). I wpadłem na taki pomysł. Golebnik lotowy mam podzielony na 2 części, w jednej 25 cel, w drugiej 10 (wcześniej to był przedział dla wdow). Dodatkowo mam 10 par rozplodwych. I chciałbym na początku marca puścić w pary 20 par lotowych w 1 przedziale Plus pozostałe 10 samic z samcami rozplodowymi w 2 przedziale. W 1 przedziale chowaly by młode, a w drugi w którym byłyby same samice starsze (przynajmniej 2 letnie) po zniesieniu jajek i kilku dniach wspólnego siedzenia, zabralbym samce rozplodowe do swoich rozplodowych samic aby chowaly młode. Samice zapewne po paru dniach by zeszły z jajek i po zamknięciu cel trenowaly by samotnie w tym przedziale dostajac po powrowch z treningow/ lotów rozplodwych samców na kilka godzin (metoda wdowienstwa). Czy jest możliwe żeby to się udało i czy nie wplyneloby negatywnie na te samice? |
|
|
|
|
 |
|
|