Forum PZHGP
FAQ FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Użytkownicy Profil Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj
Obecny czas to Pon Wrz 06, 2010 4:24 Zobacz posty bez odpowiedzi
Oszust i naciągacz
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
kaamil1805

WysłanyWysłany: Pon Lut 08, 2010 17:08
PostTemat postu : Oszust i naciągacz
Odpowiedz z cytatem

Witam. Chciałbym przestrzec wszystkich hodowców przed naciągaczem. W styczniu zamówiłem towar dla gołębi u pana : Grześkowiak Karol (ajaxlofts). Człowiek ten przedstawiał sie jako przedstawiciel handlowy firmy ,, Cees Pronk '' zajmującej się dystrybucją specyfików dla gołębi. Po negocjacjach i rozmowach telefonicznych ustaliliśmy że wpłacę pieniądze ( nie małe ) na konto co też zrobiłem. Za 2 tygodnie miałem otrzymać zamówiony towar. Już minął prawie miesiąc a pana Grześkowiaka ani widy ani słychu. Telefon wyłączył i nie ma z nim kontaktu

Fakt ten zgłosiłem na policję jako wyłudzenie i zajście to będzie opisane także w miesięczniku ,, Dobry Lot '' .

Proszę przestrzec znajomych przed panem Grześkowiakiem , a bliższych informacji dotyczących tego pana proszę kierować na prywatne wiadomości lub e-mail kamillos1986@op.pl
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
andrzej2

WysłanyWysłany: Pon Lut 08, 2010 21:38
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Tak na przyszłość to przed zakupem nie bądz w gorącej wodzie kompany,każdy ma jakies wpadki,a oszustów coraz więcej.POZDRAWIAM
valdi72

WysłanyWysłany: Wto Mar 02, 2010 20:39
PostTemat postu : Re: Oszust i naciągacz
Odpowiedz z cytatem

Witam Kolegów także pragnę ostrzec Was przed oszustem który zamawia gołębie i za nie nie płaci a mianowicie w tamtym roku wysłałem panu Jan Listwon zam. Rzącznik Wł. 9 07-311 Wąsewo 3 szt gołębi za przesyłkę i gołębie zapłacił i zamówił następne 3 sztuki i za tamte już pieniędzy nie otrzymałem. Dzwonie do niego czesto lecz telefonu nie odbiera tylko włącza się poczta a jak odbierze to się nic nie odzywa, może ktos z Kolegów go zna on twierdzi że należy do związku, ale ja nie wiem do jakiego może należeć oddziału bo bym zadzwonił do prezesa i bym sie spytał o tego delikwenta, jeśli ktos może mi pomóc to będę wdzięczny. "DOBRY LOT" !!!
barkley

WysłanyWysłany: Sro Mar 03, 2010 8:28
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Valdi a gdzie mu wysylales golebie na ksiezyc ?
Masz przeciez adres to nie wiesz jaka miejscowsc, tak ciezko zlokalizowac oddzial ? No prosze Cie :)) .

zbieram zamowienia na OBRACZKI ADRESOWE
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer GG Powrót do góry
lukasz0402

WysłanyWysłany: Czw Mar 11, 2010 19:27
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

kaamil1805 wyslalem ci email odbierz i mi odpisz :) Pozdrawiam
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer GG Powrót do góry
base

WysłanyWysłany: Czw Mar 11, 2010 20:40
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

KTO TERAZ WPŁACA PIENIĄDZE NA KONTO?
JEST TAKIE COŚ JAK PRZESYŁKA POBRANIOWA!
barkley

WysłanyWysłany: Czw Mar 11, 2010 20:59
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Odbior osobisty jeszcze tanszy :) .
Pobraniowki sa drogie, i jak kupisz cos za 10 zl to lepiej wplacic na konto niz za pobraniem.
Inna sprawa to taka ze jak sie cos bierze na specjalne zamowienie to sie placi z gory :)) .

Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer GG Powrót do góry
base

WysłanyWysłany: Czw Mar 11, 2010 21:13
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

To zalezy z kim sie ma do czynienia.
Kupywałem przez internet sprzet za 5000zł i zastrzegłem sobie
ze za pobraniem.I wszystko było ok;)
Bo napewno takich pieniedzy nie wpłacił bym komus na konto jako przedpłate...
Zawsze mozna sie dogadac.
barkley

WysłanyWysłany: Czw Mar 11, 2010 21:36
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Jezeli chcesz cos na specjalne zamowienie placisz z gory, jezeli kupujesz cos co jest na miejcu i w produkcji masowej to bez problmeu kazdy wysle za pobraniem.
Bo jezeli mam cos np sprowadzic a Ty sie rozmyslisz to co , mam sie pozniej z tym bujac niewiadomo jak dlugo ?

Zobacz poprzedni temat Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do: