|
 |
| Autor |
Wiadomość |
Jurek60
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 13:14
Temat postu : loty gołebi
|
 |
|
nie wszystkie oddziały podają terminy lotów bo sie boja łapaczy? to i tak nic nie da.Ja z ciekawości sledze miejsca wypuszczenia gołebi,wtedy mam zamkniete swoje. Jak wypuszcze do oblotu to i tak obce wchodza jeden za drugim bez wzgledu na porę dnia.Nie łapie bo miabym ich sporo. |
|
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 14:35
Temat postu :
|
 |
|
:) Jurek co oznacza ta liczba przy nicku ? :)
Czego maja sie obawiac , loty wiadomo kiedy sa i tego raczej podawac nie trzena. W weekend hodowca powinien trzymac golebie w golebnikach i ja tak uwazam , jak ktos robi naczej jego sprawa. Tutaj nie ma zadnej tajemnicy kolego :))) . |
|
_________________ OBRACZKI adresowe i telefoniczne tel: 511 230 030 - gg 8269731
www.baritel.pl |
|
|
|
 |
161najcul
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 18:00
Temat postu : 1
|
 |
|
barkley??? trzena //naczej pozdrawiam... |
|
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 18:18
Temat postu :
|
 |
|
Najcul naczej - inaczej, zjadlem literke , lub slabo wcisnalem klawisz.
Nastepne slowo to trzena - trzeba , jak spojrzysz na klawiature zobaczysz ze te dwie liteki B i N sa kolo siebie, wiec czasami moze sie to zdazyc.
Nie sa to bledy ortograficzne, nie rob z siebie blazna , bo pokazujesz ze prawdopodobnie nie potrafisz normalnie romawiac i uciekasz sie do osmieszenia kogos, a jest wrecz przeciwnie, pokazujesz jaka osoba jestes :) , i nie pisz zebym to dalej pociagnal . Po prostu . |
|
|
|
|
|
 |
161najcul
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 18:45
Temat postu : 1
|
 |
|
NIE ZWRACAJ UWAGI NA MOJE PISANIE, ZNAKI ({}+=__-*&^%$#@1'";:<,>.?/ JA WIEM GDZIE CO JEST PISZ ODPOWIADAJ I BADZ DLA KAZDEGO OKEY // NAPISZ MI CO JEST WART DYPLOM Z 1927r OPRAWIONY W RAMKE ORYGINAL r LOT MIEDZYNARODOWY RESZTE BEDE WIEDZIAL JAK BEDE GO MIAL W DOMU ..DOBRY LOT |
|
|
|
|
|
 |
bas
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 19:05
Temat postu :
|
 |
|
JUREK 60 Ja jestem hodowcą i zdradzę Ci to wielką tajemnice zazwyczaj odziały lecą w Soboty i w Niedziele.
Zachowaj to dla siebie i nie mów nikomu,to będzie nasza słodka tajemnica.
PS.Później Ci napisze z jakiej miejscowości lecimy.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 19:56
Temat postu :
|
 |
|
Najcul , polecmy teraz po bandzie :) .
Pierwsza sprawa to pisanie drukopwanymi literami. Jakbys przeczytal kiedyskolwiek, jakikolwiek regulamin zwany dalej nietykieta , to bys wiedzial , ze pisanie "drukiem" nie jest mile widziane gdziekolwiek , oznacza to ze krzyczysz, a nikt nie lubi jak ktos krzyczy .
Nastepna sprawa , w temacie o "dziwnym stworze" , napisales 45 TUS , a mialo bys pewnie TYS. :) , to tak wylapujac bledy, ale to nie rzuca sie tak w oczy jak byki.
Teraz odpowiem ile jest warty ten dyplom, tyle co moneta z 1927 roku. :)
Powaznie mowiac , jak bedziesz mial to daj znac , i podeslij foty na obraczki2008@interia.pl , cos bedziemy negocjowac ;) . |
|
_________________ OBRACZKI adresowe i telefoniczne tel: 511 230 030 - gg 8269731
www.baritel.pl |
|
|
|
 |
161najcul
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 20:40
Temat postu :
|
 |
|
barkley w kazdym poscie Cie zlapie//drukopwanymi//kiedyskolwiek //bys//NIETYKIETA tz (dobre obyczaje internetu) wiec je zachowajmy DOBRY LOT! |
|
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 20:51
Temat postu :
|
 |
|
Kolego najcul stwierdzenie Cie zlapie , nie istnieje :) , nie ma czegos takie jak CIE , moze byc ewentualnie CIEBIE , TOBIE . Jak widzisz , chcac dobrze , pograzasz sie coraz bardziej (niektorzy mowia - barzej ) ;) .
W dalszym ciagu prosze o uzywanie znakow interpunkcyjnych :) . |
|
|
|
|
|
 |
Jurek60
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 14:04
Temat postu :
|
 |
|
Do Barkleya: ,,60,, przy nicku to nr domu,gołębie pocztowe hoduje amatorsko od 15 lat,obcymi nie handluję ale ciekawi mnie to skąd dany gołąb jest, wypuszczam z kartką ale uważam że to nie ma sensu
Do basa:Źle to określiłem,ze oddziały nie podają terminów lotów, bo na to czekają ,,łapacze" ale jak gołąb dobry to nie patrzy na łapaczy.Aby wejść na jakiś oddział to trzeba podać -hasło i to jest dobre zabezpieczenie,bo jak wejdzie gołąb z lotu to go nie sprawdzisz jak leciał poprzednio . Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 14:54
Temat postu :
|
 |
|
Jurek fakt jest tylko jeden, hodowca ktory chce cos osiagnac , nie intersuje sie skad golab "przybleda" jest lub skad pochodzi. Interesuje takiego hodowce , zeby jak najszybciej pozbyc sie takowego ptaka, czyli zwyczajnie wypuscic , lub ewentualnie jak golabek ma obraczke adresowa (lub telefoniczna) to dzowni do wlasciciela i pyta czy po niego przyjedzie czy ma wypuscic.
Dzieje sie tak dlatego, ze kazdy golab przyblakany to potencjalne zrodlo choroby, ktore moze polozyc cale stado .
Wiadomo ze z tego golebnika ptak, lecac z innymi moze tez cos przytargac , jednak mniejsze prawdopodobienstwo, niz cos zalapac od przybledy.
Odpowiednie zachowanie i trzymanie przybledy, niepowoduje tego ze one nie chca odleciec, powoduje to tylko i wylacznie zle przetrzymywanie.
Wracajac do tematu, to chyba zaden oddzial nie musis sie obawiac podania kiedy leca, bo nie ma szalu z wyborem :). Jest sezon, i nie poszalejesz. W koncu puszczone byc musza :) . Normalnie w weekendy nie powinno sie robic oblotow. Golebie na tym nie ucierpia, a i nie bedzie przykrych niespodzianek. |
|
www.baritel.pl |
|
|
|
 |
rojans
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 17:57
Temat postu :
|
 |
|
Barkley jak na klawiaturze przytrzymasz prawy Alt wówczas otrzymasz:ą,ę,ó,ć,ż,ź,ł,ń.Jeżeli piszesz po niemiecku to przytrzymując lewy Alt i wpisując 132 otrzymasz ä,148-ö,129-ü,225-ß,142-Ä,153-Ö,154-Ü.DL |
|
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 18:40
Temat postu :
|
 |
|
Rojans , ja wiem do czego zmierzasz. Nie jestem przyzwyczajony pisania polskimi znakami, z tego wzgledu ze niektore programy , i uzywane w nich rodzaje trzcionek nie wylapuja polskich znakow. Do tego pisanie smsow tez bez polskich znakow, i taki mam nawyk , wiem ze nie jest zbyt fajny, ale niestey jak sie pisze szybko i duzo , to czasami naprawde o tym zapominam, a pozniej juz polautomat :))) . Za co moge przeprosic, ale nie bede obiecywal ze postaram sie to zmienic, bo to wtedy bylaby sciema z mojej strony . Moze kiedys ;) . |
|
|
|
|
|
 |
roxen
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 20:25
Temat postu :
|
 |
|
Jurek a ja uważam, że nie chcesz wiedzieć skąd ten przybłeda jest, bo to można sprawdzić w przybliżeniu po nr oddziału na obrączce, lecz raczej skąd ten gołąbek leciał. Czy miał do Ciebie z miejsca startu 50, a może 600 czy więcej kilometrów. Jeżeli to nie prawda postaraj się wyprowadzić mnie z błędu. Zaznaczam będzie trudno coś sensownego wymyśleć. |
|
|
|
|
|
 |
Jurek60
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 8:29
Temat postu :
|
 |
|
Roxen:To jest twoje zdanie,masz prawo tak myśleć.Prawda jest taka,ze ja nie muszę tego gołębia łapać do reki aby zobaczyć nr oddziału a nieraz są tak zmęczone ze można podejść do nich bardzo blisko. mam gołębnik nisko i wszystko widać.Gołąb który przyleciał np. z Lublina to nie wiem skąd był puszczany,wiem ze ma jeszcze daleko do domu a co robi u mnie koło Bydgoszczy? A jak mi się uda sprawdzić skąd został wypuszczony tym większy dla niego podziw że taka drogie przeleciał.Przybłędy nie są łapane chyba ze przylecą pod wieczór,zamykam je przed kotami sąsiadów i wypuszczam na drugi dzień jadąc do pracy.Wole żeby przyleciał z gumka niż z tipesem,bo jest kłopot z karteczka którą powinno się dołączyć.Gołębiami nie handluje ,bo wokoło sami hodowcy gołębi rasowych czasem sami dadzą mi jak się przybłąka/zabieram bo niektórzy zabijają na obiad za co jestem wściekły,wyzwę ich od ,,rożnych"to potem się do mnie nie odzywają/ Pozdrawiam,można wierzyć lub nie |
|
|
|
|
|
 |
|
|
|